Mart ayının ortasında listelist.com'da yeni bir bağımsız müzik programı başladı: Pürtelaş 3+1. Program yönetmeni Levent Sevi ve programı kaydeden ve düzenleyen Yiğit Yemez, Pürtelaş 3+1 ve bağımsız müzik yayıncılığı hakkında konuştular.
Programın ismi olan Pürtelaş'ın hikayesi, programı düzenleyen Yiğit Yemez'in İstanbul, Beyoğlu'nda Pürtelaş mahallesinde bulunan evinden geliyor. Listelist'de program tanıtımında bu durum ''Tıpkı albüme adını veren şarkılar gibi bu semt de programa adını verdi'' şeklinde geçiyor. Ev ortamında kaydedilen program, dört şarkıdan oluşuyor. Sanatçı, üç şarkı seslendiriyor. +1 kısmı ise, şarkının hikayesinin anlatılma kısmı. Henüz, bu satırlar yazılırken sadece iki bölüm yayınlandı. İlk bölümde konuk, Can Güngör, ikinci bölümde ise Nil İpek'di. İkiliye, Listelist ekibinden Emir Aksoy ve görüntü düzenlemeden sorumlu Gün Erdoğdu eşlik ediyor. Kısacası, Pürtelaş 3+1, dört kişilik bir ekibin oluşturduğu bir proje.
''Televizyon işi zor''
Programın yönetmen koltuğunda oturan ismi Levent Sevi, programın çıkış amacının güzel müzik dinletme olduğunu, amacın para kazanmaktan çok müzik olduğunu söylerken, para amaç olsaydı bu işi zaten yapmıyor olurduk diye de ekliyor. Televizyon içinde şanslarını denediklerini belirten Sevi, daha önceden yaptıkları program Evden Uzakta'yı CnnTürk için hazırladıklarını ancak ekrana gelmediğini, böyle formatların televizyon için zor olduğunu söylüyor. Çekimlerin iki kamerayla, çok profesyonel tarzda olmadan yapıldığını söyleyen Levent Sevi, soru - cevap şeklinde gitmediklerini, sunucuya ihtiyaç duymadıklarını, bunun da televizyon formatına pek de uygun olmadığını belirtiyor. İnternette yayın yapmanın, televizyona göre daha kolay ve samimi olduğunu söyleyen Levent Sevi'ye göre, internet sayesinde medyanın da eskisi gibi bir önemi olmadığını, müzisyenlerin de şarkılarını internet ortamında paylaşmasıyla, eğer müzik güzel ise bir şekilde insanlara ulaşabiliyor.
Ulaşma kolaylığı
Yiğit Yemez ise, internet müzik yayıncılığı hakkında, erişimin televizyona göre daha kolay olduğunu söylüyor.(Bu röportaj Youtube kapanmadan önce yapıldı) Televizyon da medya kuruluşlarının reyting kaygısı taşıdığını ancak internet yayıncılığında farklı kıstasların olduğunu belirten Yemez, ulaşılabilirlik sayesinde yayınlarının her zaman izlenebileceğini vurguluyor. Medya da kendileri gibi bağımsız kuruluşlarının artması halinde, müzisyenlerin de daha çok göz önüne geleceğini söyleyen Yiğit Yemez, bu tip programların artması gerektiğini de sözlerine ekliyor.